maanantai 24. elokuuta 2015

Terve taas,

lauantaina tuli käytyä Nuuksiossa Haltia:n luontokeskuksessa... sää oli mitä parhain, aurinko paistoi jne. Nuuksion erämaat ovat kyllä vailla vertaansa - etelän helmi... Kamera oli mukana mutta sorruin aloittelijan virheesen.... kaikki kuvat ylivaloittuivat pahemman kerran... Nämä kuvat ovat korjattu lightroomilla... odotan mielenkiinnolla kommenttejanne menivätkö ne överiksi?? Palautetta kaivataan... saa antaa myös rankalla rukkasella ;)

10 kommenttia:

 1. Tuohan se on se yleisin juttu kun päivällä kuvaa. Liikaa valoa ja rakennuksia kuvatessa liikaa kontrastia. Ei nämä minusta ole liikaa valottuneita, vastavalo paistaa hieman jossain kuvassa tuoden kuvaan ikään kuin "sumua". Noissa itselläni on tapana alivalottaa jonkin verran niin on sitten helpompi korjailla jälkeenpäin. Raw-kuva kestää parhaiten muokkausta. Siinä pahemminkin ylivalottuneesta saa vielä kelviollisen.

  Niin perisuomalaista metsämaisemaa! Kuvaatko näkötornista vai kopterista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JPK,

   juu, Nuuksiossa on hieno näköalatasanne ja vieläpä pyörätuolilla tavoitettavissa... Jep, näihin valoitusasioihin pitää kiinnittää lisää huiomiota..

   Poista
 2. Hyvin pelastit ja näkyypä olevan Lightroomkin hyvin hallinnassa. ;) Siis oikeasti jos et olisi maininnut niin, en minä olisi tiennyt mitään mistään epäonnistumisista. Näillä keleillä tuota usvaisuutta nyt vaan on. Se jotenkin kuuluu tuohon maisemaan.
  Mut, enhän minä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuula,

   aikalailla käsittelin kuvia... raw kuvassa taivas oli valkoinen jne. Lightroomilla sai kaivettua taivaansinisen esille..

   Poista
 3. Ylivalottuneet on vaikeita korjattavia ja hienosti onnistuit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harry,

   pitää jatkossa seurata kaikkia kameran mittareita... aloittelijan moka, kantapään kautta jne. :)

   Poista
 4. Nuuksiossa on kyllä mahtavat maisemat! Hienot kuvat!!

  VastaaPoista
 5. Hienoja tuttuja maisemia, sillä olin keväällä samoissa maisemissa valokuvauskurssilla =D. Tein siitä postauksen, jos kiinnostaa niin voit lukea sen täältä: http://haaveenahyvakuva.blogspot.fi/2014/08/kuvauskurssilla-nuuksiossa-luontoa.html.

  Kuvasi ovat kauniita eikä ole ainakaan minun mielestä menneet lainkaan overiksi vaan ovat hyvin luonnollisia. Pitääkin katsella muitakin postauksiasi läpi =).

  VastaaPoista